Anton: ‘Hoe God ingreep in mijn leven’

 Anton

Anton werd geboren bij de inheemse San bevolking in de Kalahari woestijn in zuidelijk Afrika. Al op jonge leeftijd raakten zijn benen verlamd als gevolg van polio. Hij leerde in de loop van de tijd om zichzelf voort te bewegen met behulp van zijn armen en speciale kussentjes. Maar het pijnlijke en meedogenloze getreiter bleef.

Anton ontdekte dat hij kon vluchten in alcohol. “Dat deed ik dagen en nachten lang. Ik zou gedronken hebben tot ik stierf,” zegt hij. Anton had er vrede mee om zijn leven dronken door te brengen. Maar God greep in door een droom. “Ik sliep en begon te dromen dat er mensen om me  heen waren,” herinnert Anton zich. “Sommigen van hen zaten, anderen stonden. Het gebouw waar we in zaten was prachtig. Iemand pakte een zwart boek en begon met me te praten.”

Kerk

Anton begreep de droom op dat moment niet. Hij stopte hem weg in zijn herinnering. De beelden uit zijn droom kwamen jaren later terug toen hij en een paar vrienden een stroom mensen met zwarte boeken onder hun arm een gebouw zagen binnenlopen. Zijn vrienden vertelden hem dat het dorpsoudsten waren die naar de kerk gingen. “Toen ik zelf het gebouw binnenging, realiseerde ik me dat dit het gebouw was uit mijn droom,” zegt Anton. “Ik zag een man staan, pratend en biddend. En toen zag ik hem in zijn Bijbel lezen.”

Smalle weg

Op diezelfde dag liet Anton zijn oude leven achter zich en werd een nieuw mens door Christus. “De Bijbel is Gods levende woord. Als je op de smalle weg gaat,” legt Anton uit, “zie je door de Bijbel waar je vandaan komt en wat je levensdoel is. Ik ben het niet, Hij is het. God leidt mij.”

Als meest onwaarschijnlijke kandidaat, speelt Anton nu een sleutelrol als verteller in het Bijbelverhalen-project. In dit project worden 18 Bijbelverhalen vertaald en opgenomen voor de San mensen.

Bekijk het verhaal van Anton

 

Geef voor Bijbelvertaalwerk

 

Wilt u meer verhalen lezen over de impact van Gods Woord?
Bestel dan gratis het boekje ’10 talen, 10 verhalen’.