<< Terug naar overzicht

Wycliffe lanceert Beleef de Bijbel

Verhalen uit de Bijbel komen deze week tot leven in de nieuwe leescampagne BeLEEF de Bijbel. Vanaf 24 oktober tot zondag 30 oktober duiken tal van studentenverenigingen, kerken en studiegroepen diep het Bijbelverhaal in. De campagne is een initiatief van vier christelijke organisaties, die daarmee aandacht vragen voor de waarde van Bijbelverhalen.

De campagne BeLEEF de Bijbel is een initiatief van Wycliffe Bijbelvertalers, Studentenbeweging IFES, Jeugd met een Opdracht en Navigators en wordt gesteund door een groeiend aantal kerken en organisaties.

“Met BeLEEF de Bijbel willen we Nederlandse christenen een nieuwe ontmoeting met de Bijbel aanbieden”, zegt woordvoerder Arend Pleysier. “De Bijbel is ongekend veelzijdig: het is geen bundel regels en geboden, maar Gods verhaal met ons. Welke rol jij speelt in dat verhaal, ontdek je tijdens BeLEEF de Bijbel.”

Samen

De opzet van BeLEEF de Bijbel is eenvoudig: in de laatste week van oktober komen christenen in groepjes bij elkaar en gaan ze aan de slag met een Bijbelverhaal. Pleysier: “Dat kan een specifiek Bijbelboek zijn, of een groter verhaal uit de Bijbel. Samen lees je de tekst, hardop. De organisatie biedt je speciale handreikingen om het verhaal nog meer tot leven te laten komen. Dat kan door de manier van lezen, de locatie, of op een heel andere manier…”

Aanmelden

Na aanmelding via de website www.beleefdebijbel.nl ontvangen deelnemers praktische tips, verwerkingsvormen en actuele updates over de campagne. Ook via sociale media worden deelnemers op de hoogte gehouden van nieuwe initiatieven rondom de actie.

Onderdompeling

BeLEEF de Bijbel biedt een oase aan rust en verrassing in een hectische samenleving. “Snel en kort is de nieuwe norm. Bijbelbelevers doen het anders: niet even een snelle douche, maar een volledige onderdompeling in de Bijbel. Want Bijbelverhalen staan nooit op zichzelf.

Hele plaatje

Als Jezus je oproept om je vijanden lief te hebben, wat zou er dan net daarvoor zijn gebeurd? En hoe reageren zijn leerlingen een dag of een week later? Daar kom je pas achter als je het hele plaatje bekijkt. En dat is precies wat we tijdens BeLEEF de Bijbel gaan doen.“

Lees hier het volledige persbericht of bekijk hier de facebookpagina van BeLEEF de Bijbel

20160617_logo_beleef_de_bijbel

Reacties zijn gesloten.