Bonus: bereidingstips…

Koken is leuk! Met deze ideale bereidingstips wordt het nog gemakkelijker. Veel kookplezier! 

  • Om te voorkomen dat hardgekookte eidooiers tijdens het snijden afbrokkelen: Bevochtig het mes tussen elke snede.
  • Om luchtigere omeletten te maken: Voeg een snufje maïzena toe voordat je eieren klopt.
  • Bananen bewaren: verse, gepelde bananen kunnen in een glazen pot met een strak deksel een week langer bewaard worden. Koeling is niet nodig.
  • Om verbranding van de melk te voorkomen: Spoel de pan eerst met heet water.
  • Voor knapperige gebakken kip: besmeer de huid met mayonaise voor het bakken.
  • Om overtollig vet uit soep te verwijderen: voeg slabladeren een paar minuten toe en verwijder die voor het serveren of voeg ijsblokjes toe en verwijder ze onmiddellijk.
  • Om de knapperigheid van gebakken aardappelen te verbeteren: laat rauwe aardappelen in koud water staan gedurende minstens 30 minuten voor het frituren.
  • Om knoflook- en uiengeur uit handen te verwijderen: bevochtig uw handen en wrijf zout op hen, was dan met zeep en water.
  • Om een ​​goede vla te maken: gebruik laag vuur. Hoge hitte veroorzaakt dat de eieren stremmen en dit veroorzaakt klonterige, dunne vla. Gebruik een zware steelpan en roer constant.

En nu…. aan de slag!