<< Terug naar overzicht

Gebed gevraagd

Wees niet bang, want ik ben bij je, vrees niet, want ik ben je God. Ik zal je sterken, ik zal je helpen, je steunen met mijn onoverwinnelijke rechterhand. – Jesaja 41:10

 

Wycliffe Bijbelvertalers roept iedereen op om te bidden voor het Bijbelvertaalwerk, juist nu! We weten niet wat er nog gaat komen. God staat boven alles. Laten we met elkaar God bidden en danken. Het gebed is erg belangrijk!

 • Bid dat veel meer mensen hun vertrouwen op God zullen stellen en hoop krijgen van het lezen van de Bijbel in hun eigen taal.
 • Bid voor wijsheid voor overheden en leiders op zoveel plekken. We denken hierbij ook aan partnerorganisaties wereldwijd en de vele lokale mensen die meewerken aan Bijbelvertalingen.
 • Dank dat we in Goede Handen zijn. God is nabij, waar we ook zijn.
 • Dank voor veldmedewerkers en partnerorganisaties die beslissingen hebben genomen voor het aangezicht van God. Dank voor wijsheid daarin. Bid ook dat de gemaakte keuzes rust geven.

Onzekerheid tegenover hoop

Hoewel de huidige crisis veel onrust en onzekerheid brengt in de wereld, is God aan werk. Juist nu mensen op zoek zijn naar antwoorden op vragen die soms leven en dood betreffen, is het cruciaal dat Gods Woord in de handen van mensen komt: in de taal van hun hart. Dat is waarom het Bijbelvertaalwerk ook in deze tijd doorgaat.

Juist nu delen we de boodschap uit de Bijbel dat Jezus leeft. Hij stond op uit de dood. Het werd Pasen in de wereld: voorbode van het komende Koninkrijk. Dat geeft hoop en troost!

Gebed op het Wycliffe kantoor

Als Wycliffe kantoormedewerkers zijn we gewend om elke middag met elkaar de Bijbel te lezen, te zingen en te bidden. Omdat de meeste personeelsleden van Wycliffe Nederland nu thuiswerken, doen we dat nu vanuit huis. Elke middag ‘ontmoet’ het personeel elkaar online. We lezen, bidden en zijn stil met elkaar rondom de Bijbel. We zijn er diep van overtuigd dat juist in deze tijd het gebed voor elkaar en het Bijbelvertaalwerk onmisbaar is.

Wil jij vaker bidden voor het Bijbelvertaalwerk? Vraag hier de maandelijkse gebedskalender aan: 

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

4 reacties op “Gebed gevraagd”

 1. GerardJan Vinkesteijn Rudersdorff schreef:

  Ik weet wat de angst vooor Corona is, ik woon zelf in een bejaardentehuis en mag nu niet naar buiten. Ik heb ook een mondmaskertje voor….

 2. Marja schreef:

  Wat mooi dat er concrete gebedspunten staan, dat mis ik elders. Bemoedigend idee dat Gods werk toch wel doorgaat!