<< Terug naar overzicht

Aanhoudend geweld in West-Kameroen treft Bijbelvertaalwerk

Nederlandse Wycliffe medewerkers ongedeerd

Een echtgenoot van een lokale Bijbelvertaalster is eind vorige maand omgekomen in Kameroen. Dit afschuwelijke bericht bereikte ons via onze lokale partnerorganisatie. Onder de slachtoffers van de geweldsuitbarsting in het westen van Kameroen zijn geen Nederlandse Wycliffe medewerkers, deze zijn veilig. Wycliffe Nederland roept op om te bidden voor de situatie in Kameroen.

De man van de lokale vertaalster werd op 23 mei gedood tijdens een gewelduitbarsting tussen rivaliserende partijen. Diverse huizen, waaronder van lokale Bijbelvertalers zijn platgebrand en hun gezinnen zijn gevlucht om hun leven te redden. Onze partnerorganisatie bericht: “Er voltrekt hier een humanitaire ramp, die ook het Bijbelvertaalwerk treft.”

Veiligheid
Wycliffe Nederland is via de inzet van drie Nederlandse veldmedewerkers betrokken bij verschillende vertaalprojecten in Kameroen. Wycliffe heeft maatregelen genomen om de veiligheid van haar medewerkers zoveel mogelijk te garanderen. Zo zijn medewerkers van verschillende Wycliffe organisaties tijdig geëvacueerd naar veilig gebied. Directeur Bram van Grootheest: “Wij dragen zorg voor alle mensen die we hebben uitgezonden, dus ook voor onze collega’s in Kameroen. We doen er alles aan om onze mensen in een veilige situatie te laten werken. Uiteraard houden we nauw contact met hen over de situatie.”

Bijbelvertaalwerk
In het westen van Kameroen is al langer onrust. De regeringstroepen zijn in conflict met separatisten. “Dit conflict laat zien dat Bijbelvertaalwerk niet zonder gevaar is. Toch gaan we door met het vertaalwerk. We verlangen er naar dat ook deze mensen de boodschap van het Evangelie gaan lezen en horen in de eigen taal.” Aldus Van Grootheest. “Ik roep iedereen op om voor de situatie in Kameroen te bidden”

—————————
Meer informatie over de situatie in Kameroen? Bel dan met ons kantoor: 0343-517444 of mail naar: [email protected] 

Eén reactie op “Aanhoudend geweld in West-Kameroen treft Bijbelvertaalwerk”

  1. albert eysink schreef:

    We hebben zelf 15 jaar in Kameroen mogen werken in de zending in Ebolowa en Yaoundé. Bidden voor dit land. Nemen dit graag mee in onze gebeden.
    M.v.g. Albert Eysink