<< Terug naar overzicht

Wycliffe in Roemenië

Wycliffe is een internationale organisatie en ook in Roemenië is een Wycliffe-kantoor. Jeroen van Velden is de directeur van Wycliffe Roemenië en is verantwoordelijk voor alles wat er vanuit Roemenië voor Wycliffe gebeurt.

Hij is samen met zijn vrouw en vier kinderen uitgezonden vanuit Nederland. Jeroen en Mariska hebben ook nog de zorg voor 2 Roemeense pleegkinderen. Bid mee voor dit gezin en hun werk.

Marius & Mihaela

Een jong Roemeens echtpaar (Marius & Mihaela) is begonnen met het sollicitatieproces bij Wycliffe Roemenië. Hun (schoon)moeder biedt erg tegenstand tegen hun plannen om de zending in te gaan en wil niets meer met ze te maken hebben. Bovendien gaat het niet goed met de zwangerschap van Mihaela. Ze ligt in het ziekenhuis met een loslatende placenta. Bid dat de baby gezond geboren zal worden. Bid voor Marius en Mihaela om kracht om door te zetten. Bid ook dat God in het hart van hun (schoon)moeder mag werken.

Roemenië-team

Bid voor wijsheid en kracht voor Jeroen om samen met de rest van het Wycliffe Roemenië team goed om te gaan met onze kandidaten en leden. We hebben wijsheid nodig om de juiste prioriteiten te stellen in het motiveren van de Roemeense gelovigen en gemeentes. Bid dat nieuwe veldmedewerkers zich aanmelden en bid dat er voldoende financiële ondersteuning voor ons kantoorwerk en onze veldmedewerker zal zijn.

Luminitia

Een van de Roemeense veldmedewerkers, Luminita, bereidt zich voor om terug te keren naar Ethiopië. Het vertaalproject dat ze begeleidt heeft de laatste tijd te maken met verschillende tegenslagen: de belangrijkste lokale vertaler heeft het team verlaten voor een baan bij de lokale overheid en er is een gewelddadig conflict uitgebroken met een andere stam. Bid voor vrede, de juiste mensen in het team en goede resultaten en vooruitgang bij het vertaalwerk. Bid ook voor kracht en gezondheid voor Luminita.

Meer informatie

Wilt u meer weten over het werk van Jeroen en Mariska of hun werk ondersteunen met een gift? Ga dan naar hun persoonlijke pagina.

Meer gebedspunten

In de Gebedskalender van de maand november staan nog meer gebedspunten over Roemenië. Wilt u de gebedskalender ontvangen? Vraag hem dan nu gratis aan via het contactformulier.

Reacties zijn gesloten.