<< Terug naar overzicht

Bijbelvertaler om het leven gebracht in Kameroen

Een lokale Bijbelvertaler in Kameroen is in de avond van 20 oktober vermoord. Het gaat om de 48-jarige Benjamin Tem. Meerdere personen drongen zijn huis binnen en hebben de Bijbelvertaler op brute wijze vermoord. Tem woonde in Wum, in het noordwesten van Kameroen. Volgens lokale bronnen zou het gaan om islamitische Fulaniherders.

In het westen en midden van Afrika vindt regelmatig geweld plaats door overvallen van Fulaniherders. De spanning tussen de veelal islamitische nomaden en landbezitters is een mengeling van strijd om grondgebied en religieuze conflicten.

Tem werkte eerder mee aan een Bijbelvertaalproject, gesteund door de wereldwijde organisatie Wycliffe Bijbelvertalers. Het betrof een vertaling van het Nieuwe Testament in de Aghemtaal. Het project werd in 2016 afgerond. Tem laat vijf kinderen achter.

Gebed gevraagd

Directeur Bram van Grootheest: “In de twaalf jaar dat ik bij Wycliffe werk, is de situatie in Kameroen nooit zo moeilijk geweest als nu. Naast de Fulaniherders in het noordwesten van het land is in het noorden bovendien terreurgroep Boko Haram actief. Vanwege de vele spanningen in het gebied is het op dit moment voor ons heel ingewikkeld om erheen te reizen voor vertaalwerk en ondersteuning. We willen jullie vragen om te bidden voor Kameroen.”

Reacties zijn gesloten.