<< Terug naar overzicht

Opnieuw een Bijbelvertaler vermoord in Kameroen

De lokale pastor Christopher Tanjoh is op 7 augustus vermoord bij een aanval in zijn dorp in Kameroen. Hij was een alfabetiseringsdocent en Bijbelvertaler bij het Moghamo Bijbelvertaal- en alfabetiseringsproject. Hij werkte aan het Nieuwe Testament in het Moghamo, dat in de laatste fase is. Vorig jaar stierven twee andere mannen die in Kameroen werkten bij soortgelijke incidenten.

De aanval vond plaats in het dorp Guzang, in het noordwesten van Kameroen, een regio waar veel onrusten zijn. Christopher verloor veel bloed nadat hij door onbekende schutters in zijn been was geschoten. Hij overleed aan de verwondingen. Christopher laat een vrouw en zeven kinderen achter. We willen jullie vragen om te bidden voor het gezin van Christopher. Er is veel verdriet.

Bram van Grootheest, directeur van Wycliffe Bijbelvertalers: “Dit tragische nieuws herinnert ons aan de noodzaak voor het Woord van God in Kameroen. Het evangelie kan harten veranderen en is de weg naar echte vrede. Wij blijven, samen met onze lokale partners in Kameroen, de Bijbel vertalen zodat iedereen in Kameroen de Bijbel kan lezen in een taal die zijn of haar hart kan raken.”

Bid voor de veldmedewerkers in Kameroen, sommigen wonen in de provincie waar dit is gebeurd. Bid dat ze door kunnen gaan met hun taak ondanks deze tegenslagen en bid voor het gezin van Christopher en de mensen om hen heen.

Beeld van Rodney Ballard

4 reacties op “Opnieuw een Bijbelvertaler vermoord in Kameroen”

  1. Geke schreef:

    Wat afschuwelijk, dat dit steeds weer gebeurd. En hij straalt de echte liefde van God uit. Stralende ogen.
    Hij is wel thuis, maar…voor degene die achterblijven, moeilijk.

  2. Ko Stroo schreef:

    Triest bericht!

    PS. In de een na laatste regel moet ‘gebeurt’ met een ‘d’