<< Terug naar overzicht

Scholieren de lucht in met Wycliffe

Drie leerlingen van de Gorinchemse Gomarus Scholengemeenschap gingen op donderdag 26 mei de lucht in. Ze ontvingen een rondvlucht als dank voor hun inzet voor het wereldwijde Bijbelvertaalwerk.

De leerlingen van de Gomarus Scholengemeenschap hebben zich de afgelopen weken volop ingezet. Samen haalden ze in totaal ruim 8000 euro op, o.a. met de verkoop van stroopwafels. De meest succesvolle stroopwafelverkopers wonnen een rondvlucht in een Cessna 172.  De prijs werd ter beschikking gesteld door Markus & Markus Siroopwafels. Afgelopen donderdag was het zover en stapten Chris uit Hedel, Jorian uit Poederooien en Mariëlle uit Leerbroek in het vliegtuigje.

Hartverwarmend

Directeur Bram Grootheest: “Jorian, Chris en Mariëlle kunnen zich nu even een beetje Bijbelvertaler voelen. Veel Nederlandse Bijbelvertalers reizen met vergelijkbare vliegtuigjes van en naar afgelegen gebieden. Daar ondersteunen ze de lokale bevolking met het vertalen van de Bijbel in hun eigen taal. Het is hartverwarmend dat jongeren zich zo willen inzetten voor ons werk.”

Vreemde taal

In Nederland kunnen we ons bijna niet voorstellen dat je de Bijbel niet in je eigen taal kunt lezen. Wereldwijd zijn er echter nog tientallen miljoenen mensen die gebruikmaken van een Bijbel in een vreemde taal, die ze soms niet of nauwelijks beheersen. Wycliffe is de Gomarus Scholengemeenschap daarom dankbaar voor hun betrokkenheid bij het Bijbelvertaalwerk.

Ook in actie komen met je school? Kijk op deze pagina voor de mogelijkheden.

Reacties zijn gesloten.