<< Terug naar overzicht

Vakantie in Papoea-Nieuw-Guinea

“In Nederland is de vakantie nog maar net begonnen, bij ons zit het er alweer op”, schrijven veldmedewerkers Gerwin en Petra op hun weblog.

“Hanna is begonnen in ‘grade 8’, de tweede van het Voortgezet Onderwijs. Lidy zit in ‘grade 6’, dat is groep 8 en Noah gaat naar de tweede klas van pre-school, vergelijkbaar met groep 1 in Nederland. De meiden zijn fulltime aan de bak, Noah maar twee ochtenden, maar dat wordt hopelijk na verloop van tijd drie ochtenden.

Klaslokaal

Klaslokaal

Hieronder een foto van ‘mijn eigen klaslokaal’, waarin ik vanaf aankomende maandag weer nieuwe cursisten hoop te begroeten voor de alfabetiseringscursus. De inschrijving loopt nog niet zo hard, maar wie weet komen er veel ‘op het laatste moment’. Over de nieuwe ontwikkelingen m.b.t. de cursus schrijf ik volgende maand meer, in onze nieuwsbrief.

 

Bananencake in de maak

Op vakantie

Grote vakantie in Ukarumpa betekent: alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat we ons allemaal goed vermaken. Hanna is weer aan het breien geslagen. Lidy is hier een bananencake aan het maken en Noah huppelt overal tussendoor. Gelukkig konden we ons erop verheugen dat we ‘echt op vakantie’ mochten gaan en dat was geweldig!

Op 1 juli vlogen we naar Madang, een grote plaats aan de kust. Het is maar een half uur vliegen (in plaats van een vermoeiende rit van vijf uur door de jungle) en hier vlogen we over de Ramu Vallei. Op de foto: aan de linkerkant van de bergketen loopt een hele vlakke strook land.

Vakantiestemming

Ramu Vallei

In Madang verbleven we in het Guesthouse van onze organisatie en dat huis (met drie appartementen) staat op palen. Met om het terrein een groot hek, en ‘s nachts bewaking. Vanwege de enorme hitte (40+ C) was het onder het huis nog het beste toeven. Met uitzicht op de oceaan. Er was een zandbak voor Noah. En Hanna had haar tekenspullen meegenomen. Lidy was ook helemaal in vakantiestemming. Het was voor ons allemaal goed om er even helemaal uit te zijn en tot rust te komen.

Strand

Anders dan in Nederland kun je hier niet zo gemakkelijk naar het strand. Daar is het een drukte van belang, omdat de lokale bevolking daar vaak vertoeft en als blanke zou je dan enorm veel bekijks trekken. Dus zijn wij een aantal keren naar een ‘resort’ gegaan, waar we dan van het strandje gebruik konden maken. Dat is een stuk rustiger en plezieriger. Met af en toe het genot van een plaatselijk bandje op de achtergrond.

Hoogtepunt

Kanovaren

Het zwemmen -en kanovaren- was enorm leuk en vooral voor de kinderen het hoogtepunt van de vakantie. Voor Noah was het ook alweer drie jaar geleden dat hij hier geweest was, dus alles was nieuw voor hem. Hij was het water niet uit te krijgen. Zelf hebben we ook nog gesnorkeld en het is prachtig wat je daar onder water allemaal ziet. Nemo is ook nog gespot ? (…)”

Lees verder

U heeft een stuk kunnen lezen uit de vakantieblog van de familie Petersen. Zij wonen en werken in Papoea-Nieuw-Guinea. De blog is in zijn geheel te lezen op hun eigen weblog. Daar kunt u ook alle prachtige foto’s bekijken die ze maakten. Wilt u het werk van Gerwin en Petra ondersteunen? Ga dan naar hun persoonlijke pagina om direct een gift voor hen over te maken.

Filmpje

Psssst, heeft u het filmpje al gezien dat Petra maakte van een aantal van haar cursisten? Het geeft een mooie indruk van de impact van het lezen van Gods Woord!

 

Reacties zijn gesloten.