Verhalenverteller trekt door Nederland

Live luisteren naar verhalen van het zendingsveld? Dat kan! Onze verhalenverteller Bart Sikkema reist door Nederland om verhalen te vertellen over het Bijbelvertaalwerk in Kenia en Tanzania: ‘De mensen die ik heb bezocht, hebben nog geen Bijbel in hun eigen taal. Tijdens mijn reizen heb ik fotoreportages gemaakt en aan de hand van deze foto’s vertel ik de verhalen van deze mensen. Ik woon in het noorden van het land, maar ik kom graag naar u toe!’

In 2017 reisde fotograaf en verhalenverteller Bart Sikkema naar Kenia en Tanzania. Terug in Nederland trekt hij het land door om zijn ervaringen, foto’s en verhalen te delen op scholen, in kerken en bij allerlei verenigingen: “Twee jaar geleden ben ik bij mijn zus Marjan geweest die voor Wycliffe Bijbelvertalers werkt in Papoea-Nieuw-Guinea. Ik heb gezien hoe de mensen daar leven, hoe Gods Woord daar gebracht wordt, en een prachtig alternatief vormt voor de vaak angstige en onzekere omstandigheden waaronder mensen daar leven. Over deze reis ben ik verhalen gaan vertellen aan volwassenen en aan kinderen op basisscholen. Omdat dit zo goed beviel, en de luisteraars en de kinderen zo enthousiast waren, heb ik in 2017 opnieuw een reis gemaakt. Dit keer heb ik de Ogiek- en Tachoni-taalgroepen in Kenia en Tanzania bezocht. Terug in Nederland vertel ik over mijn reizen. Dit gaat op een ‘excursiemanier’: luchtig, met humor, hapklare brokken, prikkelende opmerkingen, via nieuwe ingangen en perspectieven, maar met daarbij de serieuze ondertoon van het belang van het vertalen van de Bijbel in de taal van harten van mensen.”

Nodig bart uit!

Kinderen over verhalenverteller Bart:

“zoiets mag wel vaker!”  
Kind van 10 jaar op een gemeenteavond

“Ik wil echt niet eerder naar huis hoor”
Een kind zegt dit zacht tegen zijn moeder tijdens een avondvullend programma

“Mijn kind vertelt nooit wat, maar nú kwam hij toch met verhalen thuis!”
Ouder kind na bezoek basisschool

“Mijn kind kwam gisteren thuis, en zei dat hij zendingsgeld mee wilde naar school!”
Andere ouder van kind na bezoek aan basisschool

Enkele foto’s van Bart:

Mensen over verhalenverteller Bart:

“Met deze verteller hebben jullie ‘goud’ in handen.”
een oudere op een contactmiddag

“Ik heb een lezing bijgewoond van Bart over zijn reis naar Papoea-Nieuw-Guinea. Met foto’s en enkele voorwerpen vertelt hij enthousiast over zijn reis en belevingen.Op een rustige en ongedwongen manier, waarbij hij ook het publiek betrekt en je het gevoel geeft dat je er zelf ook geweest bent.”  
Ellen (44)

“Een bijzondere kijk in het leven van de zus van Bart. Een leven waar ik mij niet zoveel bij kon voorstellen maar na deze lezing heb ik veel respect gekregen voor het werk en de manier van leven in Papoea-Nieuw-Guinea. Bart heeft een spontane manier van vertellen met veel humor en met prachtige beelden uit een land dat ik niet kende.”  
Lies (61)

“Ik wens je ook een reis, en ik wens de wereld dan een reisverslag van jou!”  
Har Tortike, filmmaker uit Amsterdam

“Ik heb het idee dat ik zelf even op het zendingsveld geweest ben!”
Diverse aanwezigen tijdens meerdere programma’s. 

Wycliffe bijbelvertalers