Bereikbaarheid

Bereikbaarheid Sint Jan Gouda

Hoe bereik ik Gouda per auto? 

Gouda ligt centraal in de Randstad en is goed bereikbaar via o.a. de A12 (Utrecht – Gouda – Den Haag) en A20 (Rotterdam – Gouda).

Kan ik met de auto bij de Sint-Janskerk komen? 

U kunt met uw auto niet dichtbij de Sint-Janskerk komen, omdat de binnenstad van Gouda voor een groot deel autoluw is. Wij raden aan uw auto in één van de overdekte, betaalde parkeerplaatsen te parkeren. Meer informatie over parkeren vindt u op deze pagina’s:
Q-Park | Prettig Parkeren | Welkom in Gouda 

Een overzicht van parkeerplaatsen (niet compleet):

Op welke locatie is het kinderprogramma?

Cultuurhuis Garenspinnerij
Turfsingel 34
2802 BC Gouda

Waar kan ik het beste parkeren?

We raden u aan uw auto op het Erasmusplein of de Futselaarlocatie te parkeren.

Erasmusplein Op een afstand van 100 meter (60 plaatsen).
Futselaarlocatie Grootste terrein (89 plaatsen). Entree is aan de Walvisstraat tussen de Lethmaetstraat en Herenstraat.

Vanaf de Futselaarlocatie is het 250 meter lopen naar de locatie van het kinderprogramma in de Garenspinnerij. Nadat u uw kinderen naar het kinderprogramma heeft gebracht, loopt u vervolgens in ca. 5 minuten van de Garenspinnerij naar de Sint Janskerk. Looproute van de Garenspinnerij naar de Sint Janskerk:

Hoe bereik ik de Sint-Janskerk met het openbaar vervoer? 

Gouda is uitstekend per trein bereikbaar. Met goede treinverbindingen naar o.a. Den Haag – Zoetermeer – Rotterdam – Alphen a/d Rijn – Schiphol – Amsterdam – Woerden – Utrecht. Station Gouda ligt op ca. 15 minuten lopen van de Sint-Janskerk. Adres: Stationsplein (binnenstadzijde) en Burgemeester Jamesplein (met parkeermogelijkheid voor auto’s).

Hoe loop ik van het station naar de Sint-Janskerk? 

U bereikt de Sint-Janskerk vanaf het Centraal Station in een kleine 15 minuten lopen. U loopt het station aan de centrumkant uit en slaat dan linksaf. Hiervandaan staat de Sint-Janskerk aangegeven met bordjes.