Koen en Petra den Hartogh

Land

Papoea-Nieuw-Guinea

Taak

Alfabetiseringswerk / Scripture Use

Beschrijving

Het ontwikkelen en aanmoedigen van het gebruik van apps die het taalonderwijs in Papoea-Nieuw-Guinea kunnen verbeteren. De onderwijssituatie in Papoea-Nieuw-Guinea is uniek. De officiële taal is Engels, maar 80% van de kinderen groeit op in dorpen waar ze op geen enkele manier blootgesteld wordt aan Engels. Het leren van Engels is voor kinderen dan een enorm struikelblok: 75% van de kinderen verlaat daarom de school vóór klas vier van de middelbare school. Wycliffe Bijbelvertalers heeft veel ervaring met taalonderwijs, vooral onderwijs waarin kinderen beginnen met lezen en schrijven in de eigen taal en daarna overgaan naar Engels of Frans.

Meer weten over de apps? Kijk op de blog van Koen & Petra: koenenpetra.wordpress.com.

Website/weblog

koenenpetra.wordpress.com »

Uitzendende gemeente

St. Jans Gemeente Gouda (Protestantse Kerk Nederland)

Rekeningnummer

NL69 RABO 0145 9678 08 tnv Wycliffe Comité Hartog, Gouda

Gebedspunten

Bid voor goede contacten met de plaatselijke overheid en scholen. Om de apps zo goed mogelijk in een PNG-context te laten passen, willen Koen en Petra veel samenwerken met scholen en universiteiten in de omgeving.

Meer informatie

Koen en Petra werken aan het promoten van apps die mensen stimuleren en helpen om te gaan lezen. Zij vinden het belangrijk dat de apps gebruiksvriendelijk zijn en er aantrekkelijk uitzien. Het gaat om de volgende apps:
– My Talking Libary: een app waarin verschillende boeken opgenomen kunnen worden en die ook een audiofunctie heeft.
– Picture Dictionairy: een tweetalige plaatjes woordenboek.
– My Language Teacher: een app die Koen en Petra zelf ontwikkelen. Het is een verzameling oefeningen waarin kinderen spelenderwijs hun eigen taal en het Engels leren.